Har du ikke helt begreb om, hvordan energiforbruget er i din virksomhed? Uanset hvordan det ligger, har I måske et mål om, at I gerne vil være med til at bringe det ned. Det kan vise sig som pæne besparelser, når I modtager el- og varmeregninger, og det er i sidste ende med til at øge jeres konkurrencedygtighed. Men hvordan er det lige, man egentlig skal gribe det an at nedbringe energiforbruget i en virksomhed?
Først og fremmest kan I skrue ned for varmen. Mange danskere er forkælede på deres arbejdsplads med lune kontorer, men bare at skrue en enkelt eller to grader ned, kan gøre en massiv forskel på den varmeregning, I står med efterfølgende. Spar energi i din virksomhed – det er godt for både miljøet og jeres økonomi. Der er mange former for energibesparelser, og varmen er blot en af dem – herunder kan du danne dig overblik over andre.
En investering eller en udgift?
Energibesparelser er i udgangspunktet en investering. Det kan godt være, det er en engangsudgift at købe for eksempel LED-pærer, men når I får jeres næste elregning vil I med garanti kunne se, at forbruget et gået ned – og så går der ikke ret lang tid, før de har tjent sig ind igen. Har I ikke mulighed for at lægge det beløb, der skal til, er det muligt at søge om tilskud til finansiering af grøn omstilling.
Bruger I varmt vand i dagligdagen? Selvom det er rarest at vaske hænderne i varmt vand på badeværelset, er det reelt set ikke strengt nødvendigt, hvis blot der er sæbe til stede også. Derfor kan I overveje at skrue ned for temperaturen på vandet, der anvendes i virksomheden. Nogle steder er det måske nødvendigt med varmt vand, men ofte er der nogle vandhaner, der sagtens kan tåle at blive skruet en tand ned.