Selvom der sjældent sker større brande i Danmark, ville det være en stor fejl som virksomhedsdriver at sløse med sikkerheden. Der er trods alt stadig en risiko for, at hele forretningen kan brænde op ved et uheld, og det er der selvfølgelig ikke nogen, der er interesserede i. Derfor er det vigtigt, at du har styr på sikkerheden, når det kommer brande og andre uheld. Hvis du følger retningslinjerne, er sandsynligheden for tabte penge meget mindre.
Hvad siger loven?
Først er det vigtigt at slå fast, at det faktisk er lovpligtigt at have styr på brandsikkerheden i virksomheden. I BR15 § 5.1, stk. 2. kan man læse, hvordan ”Brandsikkerheden i en bygning skal opretholdes i hele bygningens levetid”. Det betyder altså, at du som virksomhedsejer har pligt til at sørge for, at din virksomhed har styr på sikkerheden, når det kommer til brande, og at denne sikkerhed opretholdes. Desuden er det en klar fordel i forsikringssager, at der har været noget beskyttelse. Som regel forstås det som om, at du minimum har installeret røgalarmer og gerne et sprinklersystem. Det anbefales også, at man har et par brandslukkere stående alt efter firmaet størrelse. Desuden skal medarbejdere naturligvis være orienteret om rutinen ved en eventuel brand.
Ekstra tiltag
Hvis du virkelig vil beskytte din virksomhed mod brande, kan man også implementere et par ekstra tiltag. Branddøre er en rigtig god måde at sørge for, at sikkerheden er helt i top. Det kendetegnende ved branddøre er naturligvis, at de har en ekstra evne til at modstå brand. De er altså gode for sikkerheden. Når man skal vælge den rigtige branddør, skal man kigge efter BD, som står for branddrøjhed. Jo højere tallet er, jo bedre vil døren være til at modstå en brand. Så kan du som virksomhedsejer selv vurdere, hvilken en det nu skal være.