Det kan være svært at indrette et industrielt køkken, uanset om der er tale om et restaurantkøkken, et kantinekøkken eller et centralkøkken. Dog er det oftest nødvendigt, at køkkenet er indrettet på en bestemt måde og med bestemt udstyr, hvis det skal kunne holde til presset fra køkkenpersonalet. Skal du have plads til både kipsteger, kogeblus, varmeskabe, håndvaske og andet udstyr, så læs med i denne artikel. Her får du nemlig tips til, hvordan du indretter køkkenet på bedst mulig vis.
Tænk på arbejdsmiljøet
Når du skal indrette et industrielt køkken, er det først og fremmest vigtigt, at der tænkes på arbejdsmiljøet. Det er nemlig vigtigt, at det er nemt og bekvemt at komme rundt i køkkenet, og at der ikke skal gås langt med tunge og varme pander og gryder. Køkkenet skal også være nemt at rengøre, og derfor er det en god idé, at gøre det muligt at hive udstyr som kipsteger og køleskab ud fra vægge. Hygiejne er nemlig også et af de vigtigste punkter, når det kommer til et køkken, hvori der tilberedes mad til mange mennesker. Med hensyn til hygiejnen er det desuden også vigtigt, at der er god og nem adgang til en håndvask og en vask til madvarer.
Vælg det rette udstyr
Ikke nok med at køkkenet skal være indrettet praktisk og med arbejdsmiljøet for øje, er det også vigtigt at vælge det rette udstyr. Købes der udstyr i dårlig kvalitet, kan det nemlig gå ud over køkkenpersonalet. Det er derfor vigtigt, at du tjekker markedet igennem for det udstyr, du har brug for. Eksempelvis er det en dårlig idé at gå på kompromis med kogeblus, køleskabe og ovne. Hvis du også har brug for en kipsteger – se udvalget her. Det kan desuden i langt de fleste tilfælde betale sig at købe udstyret i ny stand på internettet.